Det är inte bara funktionshindrade som kan ha nytta av medicinska hjälpmedel. Det finns också hjälpmedel som kan underlätta de flesta människors vardag! Ta till exempel ergonomiska osthyvlar eller flasköppnare som underlättar öppnandet av hårt åtdragna korkar.

En butik som säljer hjälpmedel som underlättar vardagen är Enklare liv. Där kan man hitta alltifrån ergonomiska hjälpmedel till rollatorer och telefoner för hörsel- och synskadade.

Enklare liv säljer denna griptång
Griptång som säljs hos Enlkareliv.se

En produkt jag själv funderar på att köpa är en griptång så att man kan plocka upp saker från golvet utan att behöva böja sig ner. Jag har lite problem med att böja mig ner och försöker undvika det så mycket det bara går, men ibland har man inte mycket till val. En griptång skulle då vara ett bra hjälpmedel. De är inte heller särskilt dyra, från 200 kr och uppåt vad jag har sett och det är ju helt klart överkomligt med tanke på hur mycket de kan underlätta vardagen.

Nästa gång jag går förbi Enklare liv ska jag i alla fall köpa en burklocksöppnare, en JarKey. Jag är så trött på att inte kunna få upp locken på glasburkarna! Inte ens när jag håller om locket med en fuktig handduk för att få ett riktigt bra grepp lossnar locken, så det brukar sluta med att jag får be min man om hjälp.

Enklare liv säljer inte bara hjälpmedel, de säljer även reseprodukter och hälsoartiklar så de har ett brett produktutbud. Anledningen till att jag upptäckte butiken var för att den låg i en galleria jag besökte och jag blev nyfiken på vad det var för affär och gick in och tittade. Jag märkte snabbt att de hade många smarta produkter och hjälpmedel både för vardag och resa och blev glad att en sådan butik hade öppnat upp i en galleria så att fler människor får upp ögonen för alla smarta produkter som finns.

I dag har Enklare liv flera butiker i landet, de flesta ligger i Stockholmsområdet men de har även butiker i Göteborg, Helsingborg och Charlottenborg samt på nätet. I nätbutiken kan man beställa varor och om man inte blir nöjd så kan man lämna tillbaks dem i en av deras butiker om man vill.

Apoteket är också en bra butik att besöka om man vill hitta smarta hjälpmedel. Där kan man bland annat köpa blodtrycksmätare och blodsockermätare samt stödstrumpor, grepphjälpmedel med mera.

Om man kan tänka sig att handla över nätet finns massor av butiker att välja mellan. Gör en snabb sökning så kommer du hitta butiker som Hjälpia och Plusvardag med flera. Det finns många intressanta produkter att upptäcka!